sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Itsetehdyt kalapuikot



Kalapuikkojen valmistus itse onnistui tosi hyvin; puikot pysyivät hyvin koossa eikä panerointi jäänyt pannulle! :)  Ja maku näissä on ihan toista luokkaa kuin kaupan valmiissa kalapuikoissa. Korppujauhokuorrutus pysyy parhaiten kun paistoöljyssä ei kitsastella. Kalapuikkojen seuraan sopii tartar-tyyppinen kermaviilistä ja majoneesista sekä suolakurkusta ja kapriksista sekoitettu kylmä kastike.



Itse tehdyt kalapuikot, resepti


  • 800 g pakastekalaa annospaloina (niitä isompia paloja, ei kalakuutioita)
  • 2 dl korppujauhetta
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl savupaprikajauhetta (saatavana tulista ja makeaa, minulla makeaa)
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • puntti tai ruukullinen tuoretta tilliä silputtuna tai 1-2 rkl kuivattua tilliä
  • suolaa myllystä
  • pippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Kermaviilikastike kalapuikoille


  • 250 gr kermaviiliä (purkillinen)
  • 1 dl majoneesia (minulla kevyt-)
  • 1 kpl suolakurkku
  • 2 rkl kapriksia silputtuna
  • 1 rkl hunajaa tai sinappia (minulla hunajaa, vajaa ruokalusikallinen)


Anna kalan sulaa leikattavaksi huoneenlämmössä. Ihan sulaksi ei kannata sulattaa; kohmeinen kala pysyy paremmin koossa käsiteltäessä. Sekoita korppujauhe, mausteet ja tillisilppu, kaada seos lautaselle. Laita toiselle lautaselle kananmunat hiukan vatkattuna ja kolmannelle vehnäjauho. Leikkaa kalapalat puikoiksi; yksi annospala kahteen osaan on aika sopiva. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhossa, kasta sitten kananmunaan ja pyörittele lopuksi korppujauhoseoksessa. Paista kalapuikot kuumalla pannulla kypsäksi kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile perunoiden tai perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Voit maustaa korppujauhoseoksen mielesi mukaan; savupaprikajauhe ja sipulijauhe eivät ole välttämättömiä. oikein hyvää tulee myös ihan vaan suolalla ja pippurilla!

Kermaviilikastike valmistuu helposti sekoittamalla kermaviili ja majoneesi ja lisäämällä seokseen pieneksi kuutioitu suolakurkku, silputut kaprikset ja hunaja tai sinappi. Anna tekeytyä jääkaapissa enenn tarjoilua.

kalapuikot resepti



2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Näitä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tykätään kovasti, toivottavasti maistuu teilläkin! :)

      Poista