Tähän raparperitorttuun sain idean Lämmöllä tehtyä -blogin mamman raparperipiirakasta. Meillä oli kaapissa purkillinen kondensoitua maitoa ja tästä piirakkakohteesta löytyi sille mainio käyttökohde! Kondensoitu maito on valmiiksi sokeroitua joten sokeria ei tarvitse täytteeseen erikseen lisätä.
Kirpakkaa piirakka edelleen on kuten raparperijutut aina ja parhaimmillaan tämä piirakka minusta onkin makean vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa nautittuna. Ja silloin se on tosi hyvää! :P
Raparperitorttu, resepti
Raparperitortun pohja:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 4 rkl vettä
- 1 tl leivinjauhetta
Raparperitortun täyte:
- 4 dl pieniä raparperinpaloja
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kpl muna
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja sokerit kulhoon, leikkaa sekaan voi ohuina siivuina ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja "vaivaa" kiinteäksi taikinaksi. Painele taikina torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.
Leikkaa raparperista ohuita siivuja (ohuet kypsyvät nopeammin), sekoita munan rakenne rikki ja sekoita ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista noin 25 minuuttia kunnes raparperipalat ovat pehmeitä. Tarkkaile ettei reuna tummu liikaa. Laita tarvittaessa päälle folio loppuajaksi.
Piirakka maistuu lämpimänä herkulliselta vaniljajäätelön kanssa! Jäähtyessään piirakka kiinteytyy ja se on helpompi leikata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti