perjantai 8. toukokuuta 2015

Rapsakat ahvenfileet pannullaLeivitys on oiva keino tehdä kalan pannupaistamisesta helpompaa ja kalasta huippumaukasta! Ilman panerointia paistaessani kalat tuppaavat hajoilemaat, mutta huolella paneroidut fileet pysyvät aina nätisti kasassa.
 


Paneroinnin tekeminen ei ole ollenkaan vaikeaa - vehnäjauho, kananmuna, korppujauho ja sitten pannulle! Korppujauhona voi käyttää valmiiksi maustettua korppujauhoa tai jauhot ja munat voi maustaa mielensä mukaan.

Minä käytin valmiiksi maustettua korppujauhoa ja lisäksi  lisäsin sekaan kuivattua tilliä. Kananmunien joukkoon tirautin hiukan sitruunaa ja pikkuisen myös sinappia.
Jos käytät maustamatonta korppujauhoa, suolaa ja pippuroi fileet kevyesti ennen leivitystä.

Leivityksen voi tehdä myös niin että jättää vehnäjauhon kokonaan väliin. Itse olen tottunut tekemään myös vehnäjauholeivityksen, sillä mentiin tälläkin kertaa.


Rapsakat ahvenfileet pannulla

  • 600 g ahvenfileitä
  • Vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunia
  • Korppujauhoja (minulla Leivon Maukkaan valmiiksi maustettuja)
  • Kuivattua tilliä
  • Sitruunamehua
  • Sinappia

Varaa leivitystä varten kolme lautasta; yksi vehnäjauhoja, yksi kananmunia ja korppujauhoja varten. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, tirauta sekaan hiukan sitruunamehua ja lisää halutessasi myös pikkuisen sinappia. Lisää korppujauhon joukkoon kuivattua tilliä.

Jos käytät maustamatonta korppujauhoa, rouhi fileiden päälle hieman suolaa ja pippuria ennen leivitystä. Valmiiksi maustetussa korppujauhossa suolaa ja muita mausteita on valmiina joten suolaus ei sitä käytettäessä ole tarpeen.

Pyöräytä kalat ensin vehnäjauhossa, kasta sitten kauttaaltaan kanamunaan ja pyörittele vielä lopuksi korppujauhossa. Paista fileet runsaassa rasvassa molemmin puolin, pari minuuttia per puoli kunnes fileet ovat kullanruskeita. Meillä ahvenfileet tarjoiltiin salaatin ja pinaatti-perunamuusin kanssa. Toimivat seuraavana päivänä hyvin myös ison varhaiskaaliraastekeon kyljessä. :)

2 kommenttia: