keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Raparperichutney


raparperuchutney resepti



Raparperista voi tehdä muutakin kuin jälkiruokajuttuja ja mehua! :) Raparperichutney on mausteinen, hapanimelä lisuke joka sopii grilliruuan kylkeen tai vaikka kanan ja riisin kaveriksi. Chutney onkin mainio tapa säilöä raparperia talven varalle - maku sopii hyvin myös talvisiin, lämmittäviin patoihin sun muihin.

raparperichutney kattilassa



Hillosokeri tekee raparperuchutneyn rakenteesta hillomaisen kiinteän, raparperi ja viinietikka tuovat reilusti happamuutta ja chili sekä muut mausteet mukavaa potkua ja lämpöä.



 

Raparperichutney, resepti

  • 5 dl raparperinpaloja
  • 1 kpl sipuli (minulla puna-)
  • Puolikas chilipalko 
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kpl tähtianis
  • 2 tl inkivääritahnaa tai tuoretta, raastettua inkivääriä 
  • Ripaus kanelia
  • 3 rkl viinietikkaa (minulla punaviini-)
  • Pari rouhaisua mustapippuria myllystä
  • 1,5 dl hillosokeria


Kuori ja paloittele raparperinvarret, kuori ja silppua sipuli ja pieni chilinpätkä. Laita raparperinpalat ja muut ainekset hillosokeria lukuunottamatta, sekoita ja kuumenna kunnes seos kiehahtaa. Anna raparperichtneyn kuplahdella muutama minuutti. Lisää hillosokeri ja jatka hiljaista keittelyä kymmenisen minuuttia.

Chutney säilyy hyvin myös pidempään jos purkitat sen kuumana puhtaaseen lasipurkkiin kuten hillon.






















4 kommenttia:

  1. Taas näitä sarjassa "Tätä minun on pitänyt tehdä" -juttuja. Kiitos, kun muistutit! Nyt teen, ihan oikeasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meni pari vuotta ennen kuin pääsin tuumasta toimeen tän chutneyn suhteen! x) Mutta on nopea ja helppo tehdä, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  2. Ihana blogi sinulla...tätä pitää seurata vesikielellä :)

    VastaaPoista