maanantai 24. heinäkuuta 2017

Turku, Aurajoki, purjelaivoja, Ruissalo ja taas purjelaivoja!Huh, olipahan päivä! Tehtiin sunnuntaina päiväkeikka Turkuun; Tall Ships Racen upeat purjelaivat olivat siellä sunnuntaina viimeistä päivää ja ehdittiin kuin ehdittiinkin katsasatamaan ne kaunokaiset!

Perjantaina illalla ostettiin junaliput ja se oli kyllä ihan viimetinka sillä junat olivat viimeistä paikkaa myöten täynnä. Alunperin meinattiin että oltaisi menty jo lauantaina mutta kun VR tarjosi ei-oota, siirrettiin visiitti suosiolla sunnuntaille.
Komealta näytti Aurajoen rannassa! Sunnuntaina laivoilla valmistauduttiin jo lähtöön ja moni laiva oli vierailijoilta suljettu. Venäläinen Mir kuitenkin päästi meidät uteliaat turistit kannelle, jee! :)

En itseasiassa tiennyt että laivoille oli tapahtuma-aikana ylipäätään mahdollista mennä vierailemaan mutta oli kiva ylläri kylläkin. (Ei oikein tullut valmistauduttua etukäteen tutkimalla tapahtuman sivuja kun aika ex tempore ylipäätään päätettiin koko tapahtumaan mennä, heh.)Lauantai olisi ollut vierailumielessä parempi päivä - useampi laiva olisi ollut yleisölle avoinna - mutta ei ollut sunnuntai huono päivä Tall Ships -keikalle sekään. Tänään laivat nimittäin jatkoivat matkaansa kohti Liettuan Klaipedaa ja nyt oli mahdollista laivat liikenteessä, merellä. Wow!Ruissalon Kansanpuistosta laivat näki liikkeessä varsin lähteltä. Keskustasta Ruissaloon siirtyminen ei varsinaisesti ollut mikään pikkukeikka; bussit olivat tupaten täynnä - tietenkin - ja ruuhka Ruissaloon oli muutenkin melkoinen.Tunnelma ruuhkabussissa oli kuitenkin oikein leppoisa kun ei kiirettä ollut.  :) Laivat myös lähtivät satamasta pikkuhiljaa useamman tunnin aikana ja niitähän oli paljon, ei siis ollut mitään tiettyä lyhyttä aikaikkunaa johon olisi pitänyt tähdätä.Ruissalo on aivan upea paikka. Siellä on ihan omanlaisensa luonto; tammimetsää ja muuta lehtoa. En ole Suomessa missään muualla vastaavaa nähnyt eikä ihan vastaavaa taida oikein meillä muualla ollakaan? Muutenkin alue on ihan valtavan kaunista.
Ruissalossa olen käynyt lähinnä rokkaamassa ja joskus kylpylässä lounaalla mutta muuten en ole alueeseen ajan kanssa tutustunut. Kiinnostaisi kyllä, varsinkin luontopolut. :)
Tällä keikalla luontoon tutustuminen jäi tammien ihmettelyyn ja pienimuotoiseen intoiluun kun huomasin kaunista lehtomaitikkaa joka puolella! :D

Hurjan nätti ja veikeän värinen kukka! Tienpientareiden kuvailuun ei oikeastaan ollut aikaa eikä muulla porukalla kärsivällisyyttä mutta tässä jonkinlainen otos lehtomaitikasta kuitenkin.Mutta Kansanpuisto ja laivat: Kansanpuisto on se alue missä Ruisrokkikin pidetään; sinne mahtuu siis isompikin ihmismäärä ja jos oikein alkaa kuumottaa, pääsee hiekkarannalta näppärästi pulahtamaan aaltoihinkin. Eipä tätä hoksattu; päivä oli lämmin ja ois tuolla voinut samalla rantaelämää myös hiukan viettää jos olisi ollut uimakamppeet mukana. :)Laivat näki Kansanpuistossa hyvin eikä siellä tarvinnut kolistella kyynärpäillä jotain nähdäkseen. Tilaa tosiaan oli ja me nähtiin ihan kivasti kun istuttiin nurmikolla istuinalustoilla.

Pari kuvaa kävin nappaamassa ihan rannan tuntumassa mutta sekin onnistui vaikka olen tämmöinen puolitoistametrinen tanttara. x)Turussa viihdyttiin kuusi tuntia ja se oli ihan sopiva aika; ei tarvinnut kiirehtiä mihinkään mutta ei tarvinnut missään turhaan odotellakaan. Kiva keikka kaikin puolin! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti