perjantai 28. heinäkuuta 2017

"Jotain sinistä" ja satokauden ensihyökyOlen kovasti odotellu palstan puhkeamista kukkaloistoon. Palstanaapureiden ritarinkannuksia ihaillessa olen kaivannut meidän kukkien sekaan myös jotain sinistä - ja tänään sitä sinistäkin sitten oli!

En ollenkaan tiedä mikä tämä yläkuvan kukkakaunokainen on nimeltään mutta voi että miten nätti se on! Näyttää ihan vesiväreillä maalatulta ja siinä on hauskasti tuollaisia raitoja kukan keskellä. Näyttää melkein kuin se vaihtaisi väriä sen mukaan mistä suunnasta katsoo.Kukka on osa kesäkukkaseosta jota heittelin unikoiden sekaan keväällä. Hauskoja ylläreitä! Tästä samasta kukasta kukkii nyt myös valkoinen versio. Tämän toisen kuvan sinisen tunnistan; hunajakukkahan se siinä. Samasta siemenseoksesta on hän. Oikein kiva myös!Ja sitten nämä vakiot, ruiskaunokit! Nekin ovat nyt komeasti kukassa myskimalvan vieressä.Viikossa palstalla oli muutenkin tapahtunut paljon. Säät ovat olleet tällä viikolla lämpimiä ja sen huomaa. Kesäkurpitsan pienet pötkylät olivat venähtäneet aikamoisiksi haloiksi!Jee, meille tulee ainakin yksi parsakaali! :D Ehdin jo melkein luovuttaa näiden suhteen kun kirpat tekivät aiemmin tuhojaan. Tämä yksi ensimmäisistä istutuksista selvinnyt yksilö oli tehnyt jo ihan kivan kokoisen kukinnon - antaa hänen kuitenkin vielä kasvaa. Myös myöhemmin istutetut korvaustaimet olivat kasvaneet kivasti - saa nähdä jos niistäkin ehtii tulla satoa. Toivon lämmintä loppukesää!Niin ja näyttää meillä kukkaan puhkeavan vielä muutakin, meinaan porkkanat. Tänä kesänä purple dragon -lajike tekee mieluummin kukkavartta kuin meheviä porkkanoita. Olisi nätti ja herkullinen porkkana tämä mutta tällä kasvukaudella ei taideta tästä juurikaan porkkanoita saada. No, ei se mitään; nantaiset, white satinit ja yellowstonet ovat tehneet jo oikein nättejä juuria. :)

Salaattina ruuan kanssa tänään: kaikenlaista omalta maalta. Lisäksi paistoin kesäkurpitsaa - tietysti, mitäpä sitä muutakaan tähän aikaan satokautta! :D


Salaattikin on alkuvaikeuksien jälkeen jo syötävän kokoista. Myös herneet, joiden kanssa myös oli alkuhankaluukisa, kukkivat ja ovat tehneet jokusen palonkin. Myös pavuissa oli pikkupapuja! Retiisit ovat olleet luotettavia tänäkin vuonna ja niistä ollaan saatu satoa jot pitkään. Tänään keräsin tosi isoja retiisejä - eivät olleet isosta koostaan huolimatta ollenkaan puisevia vaan oikein mehukkaita ja semmoisia kuin retiisien kuuluukin. :)


1 kommentti: