Nyt on taas aika tehdä hirviruokaa! Aiempina vuosia meillä on tehty hirvenlihasta hampurilaispihvejä ja herkullista hirvipataa, tänä vuonna päädyimme testaamaan perinteisiä luumutäytteisiä lihakääryleitä hirvenlihasta tehtynä.
Näistä kääryleistä tulee lapsuus mieleen; oma äitini teki lihakääryleitä kun meille tuli vieraita ja heille haluttiin tarjota jotain "parempaa ruokaa" :) . Lihakääryleitä syötiin kauniisti katetun tammipöydän ääressä, isossa seurueessa. Muistan että liha oli suussasulavan mureaa ja kastike maukasta ja vahvaa - ilahdutti päästä vastaavanlaiseen tulokseen nyt aikuisena omassa keittiössä myös!
Lihakääryleet hirven sisäpaistista, resepti
- 400 g hirven sisäpaistia
- 1 pkt pekonia
- Kuivattuja luumuja
- Mustapippuria
- (Suolaa)
- 3 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl sinappia
- 1 tl timjamia
- 1 rkl tummaa Maizenaa
- 1 prk ruokakermaa (tai oikeaa kermaa)
- (Kuivattuja suppilovahveroita)
- (Katajanmarjoja)
Leikkaa liha poikkisyin noin kuudeksi parin sentin levyiseksi viipaleeksi. Nuiji lihoja lihanuijalla ohuemmaksi ja mureammaksi. Voit laittaa lihaviipaleen päälle talouskelmun; lihanuija pysyy sillä tavalla puhtaampana.
Rouhi lihoille mustapippuria ja hieman suolaa myllystä. Laita jokaiselle viipaleelle pekonia ja pari puolitettua luumua ja rullaa tiiviiksi kääryleiksi.Kiinnitä kääryleet cocktail-tikuilla. Paista rulliin kahdessa erässä kasarissa kaunis paistopinta, nosta lihat sitten hetkeksi pois panulta ja tee liemi. Lisää kasariin lihaliemi, tomaattipyre, sinappi ja timjami, sekoita. Myös katajanmarjat sopivat hirven mausteeksi jos tykkäät metsäisestä mausta.
Laita lihat takaisin kasariin liemen sekaan, laita kansi päälle ja anna hautua reilu puoli tuntia. Kun kääryleet ovat kypsiä, ota ne pois kasarista. Lisää liemeen kerma (halutessasi myös kuivattuja suppilovahveroita) ja suurusta kastike Maizenalla. Nosta kääryleet kastikkeeseen, anna lämmetä ja tarjoile vaikkapa juuresmuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti