Savukalapasta on helppo ja nopea arkiruoka joka
maistuu meillä mainiosti lapsillekin. Runsaan vihersalaatin kanssa tämä on
oikein herkkua! Pastaksi voit valita mistä itse pidät; minun suosikkejani
kermaisten kastikkeiden kanssa ovat alakuvassa näkyvä penne sekä kierteinen
fusilli. Muutkin toimivat toki! :)
Mittojen kanssa ei tätä pastaa tehdessä tarvitse olla turhan
tarkka. Voit muokata määriä syöjien lukumäärän mukaan! Savukala on aika
voimakkaan makuista joten pieneen pastamäärään sitä ei minusta kannata ”kilokaupalla”
laittaa. Katkaravuilla saa lisää ruokaisuutta jos kalan määrä on pieni.
Savukalapasta
- 300 g savukalaa (suunnilleen. esim. lohta)
- 2 dl katkarapuja
- 1 prk ruokakermaa
- 2 tl kuivattua tilliä
- 1 kpl kalaliemikuutio tai ripaus suolaa
- vaaleaa Maizenaa
- pippuria myllystä
- 7 dl pastaa (penne, fusilli tms. Määrää voit muuttaa syöjien määrään sopivaksi.)
Laita pasta kiehumaan ja kasari levylle lämpenemään. Kaada
ruokakerma kuumenneseen kasariin, lisää tilli, suola/kalaliemikuutio ja
pippuroi seos. Voit jatkaa kastiketta hiukan vedellä tai maidolla jos kerman
määrä tuntuu liian vähäiseltä. Anna lämmetä. Kun kerma kuplahtelee, ripottele
joukkoon Maizenaa suurusteeksi. Anna kuplahdella, sekoita välillä. Lisää
joukkoon savukala ja katkaravut, anna lämmetä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti