sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Helppo savukalapasta

savukalakastike pastalle


Savukalapasta on helppo ja nopea arkiruoka joka maistuu meillä mainiosti lapsillekin. Runsaan vihersalaatin kanssa tämä on oikein herkkua! Pastaksi voit valita mistä itse pidät; minun suosikkejani kermaisten kastikkeiden kanssa ovat alakuvassa näkyvä penne sekä kierteinen fusilli. Muutkin toimivat toki! :)

Mittojen kanssa ei tätä pastaa tehdessä tarvitse olla turhan tarkka. Voit muokata määriä syöjien lukumäärän mukaan! Savukala on aika voimakkaan makuista joten pieneen pastamäärään sitä ei minusta kannata ”kilokaupalla” laittaa. Katkaravuilla saa lisää ruokaisuutta jos kalan määrä on pieni.

ruokakermaa tilliä savukalapastaan

 

 

Savukalapasta



  • 300 g savukalaa (suunnilleen. esim. lohta)
  • 2 dl katkarapuja
  • 1 prk ruokakermaa
  • 2 tl kuivattua tilliä
  • 1 kpl kalaliemikuutio tai ripaus suolaa
  • vaaleaa Maizenaa
  • pippuria myllystä
  • 7 dl pastaa (penne, fusilli tms. Määrää voit muuttaa syöjien määrään sopivaksi.)


Laita pasta kiehumaan ja kasari levylle lämpenemään. Kaada ruokakerma kuumenneseen kasariin, lisää tilli, suola/kalaliemikuutio ja pippuroi seos. Voit jatkaa kastiketta hiukan vedellä tai maidolla jos kerman määrä tuntuu liian vähäiseltä. Anna lämmetä. Kun kerma kuplahtelee, ripottele joukkoon Maizenaa suurusteeksi. Anna kuplahdella, sekoita välillä. Lisää joukkoon savukala ja katkaravut, anna lämmetä. 

Kun pasta on valmista, valuta se lävikössä ja kaada kasariin kastikkeen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja jätä pasta hetkeksi tekeytymään. Tällä välin voit valmistaa vaikkapa vihersalaatin pastan seuraksi. Laita pasta ja salaatti tarjolle ja nauti!

savulohipasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti