torstai 11. huhtikuuta 2013

Linssikeitto



Linssikeitto on helppo ja herkullinen lounasruoka. Se on suht nopea valmistaa eivätkä ainekset ole kalliita; arkiruokien aatelia siis! :) Keittoa voi varioida mielensä mukaan; joukkoon voi lisätä kookosmaitoa ja chiliä tai vaihtoehtoisesti vaikka timjamia ja sulatejuustoa.

Omat vakiomausteeni linssikeitossa ovat sipuli, tomaattipyre ja intialainen garam masala -mausteseos. Tällä kertaa linssikeittoon mukaan mahtui näiden lisäksi paprikaa ja loraus appelsiinimehua. Linssikeitto sopii hyvin myös painontarkkailijoille: linssit eivät sisällä rasvaa juuri lainkaan mutta  kuituja ja proteiinia löytyy runsaasti. Ne pitävät olon kylläisenä pitkään!



Linssikeitto


  • 2,5 dl punaisia linssejä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl pieni paprika
  • 1 kpl kanaliemikuutio (kasvisliemikuutiokin toimii hyvin)
  • 1 tl garam masala -maustetta (enemmänkin voi hyvin laittaa; maun mukaan)
  • 1 l vettä
  • 0,5 dl appelsiinimehua

Huuhtele linssit kylmällä vedellä lävikössä, pilko sipulit ja paprika. Kiehauta vesi, lisää veteen linssit ja kasvikset sekä mausteet. Anna porista noin puoli tuntia, kaada sekaan reilu loraus appelsiinimehua.  Kun linssit ovat pehmenneet, surauta keitto sauvasekoittimella sileäksi ja keitto on valmista! Keittoannokseen voi tarjoiltaessa lisätä ruokalusikallisen maustamatonta jugurttia tai raejuustoa koristeeksi ja mausteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti