sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Palmusunnuntain pasha

kevyt pasha

Pääsiäisen jälkiruoista minulla maistuu parhaiten pasha. Itse en ole tätä aiemmin tehnyt - kun en ole hoksannut miten helppoa pashan valmistaminen on! Pääperiaatteeltaan pasha rahkajälkiruoka josta on valutettu turhat nesteet pois niin että tuloksena on kaunis "kakku".

Reseptejä on monia ja tämä minun versioni sopii meille jotka emme vaadi rualta ehdotonta autenttisuutta ja kevennetytkin versiot kelpaavat. Ihan oikeaan ja alkuperäiseen pashaan tulee kerman ja rahkan lisäksi voita ja kanamunaa, ne olen omasta keveämmästä versiostani jättänyt pois. Valamon pasha  lienee Ihan Oikeaa Pashaa, sitäkin olisi kiva joskus kokeilla. :) Tällä kertaa seurasin varsin toimivan oloista Tuulestatemmattua -blogin ohjetta, hiukkasen soveltaen.

Palmusunnuntain pasha

  • 500 g rahkaa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 150 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja (Sunmaid Berry & Fruit)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • raastettua sitruunankuorta

pasha ohje resepti


Silppua kuivatut hedelmät ja marjat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka ja kuivatut hedelmät. Lisää joukkoon ruokalusikallinen tai pari sitruunamehua, sokeri, vaniljasokeri ja hiukan raastettua sitruunankuorta. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa pieni siivilä harsolla ja kaada massa siivilään. Aseta siivilä kulhon päälle niin että ylimääräiset nesteet pääsevät valumaan kulhoon ja laita viritys jääkaappiin. Anna valua vuorokausi tai pari. Kumoa kakku lautaselle ja nauti!

Tässä ohjeessa kuivattua hedelmää on aika paljon, vähemmälläkin halutessasi pärjäät. Käyttämässäni Sunmaidin Berry & Fruit - seoksessa on mm. kuivattua mustikkaa, karpaloa ja aprikoosia mutta esimerkiksi (pelkät) rusinat sopisivat tähän myös oikein hyvin! Osan hedelmästä voi korvata manteli- tai pähkinärouheella. 


pasha


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti