Tästä "taikinasta" voi tehdä kalapihvejä, kalapullia tai kalamurekkeen. Mukavaa vaihtelua uunilohelle! Tällä kertaa ajattelin tehdä kalapihvejä pannulla paistettuna. Kalapihvien seuraksi keitin perunoita, kastikkeeksi kermaviilikastike ja aterian kylkeen kaali-porkkanasalaattia. Hyvää oli ja lapsillekin maistui! Söivät samankokoiset annokset kuin me aikuiset. :)
Kalapihvit pannulla
- 500 g kalaa (filettä tai pakastekalaa sulatettuna)
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 kpl kananmunia
- 1 rkl kuivattua tilliä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä (tai 1 tl sitruunapippuria)
- sitruunamehua
Kermaviilikastike kalapihveille
- 250 g kermaviiliä (purkillinen)
- 1 rkl sinappia
- 2 tl kuivattua tilliä
- 0,5 tl sitruunapippuria
- suolaa myllystä
Kaada tehosekoittimeen korppujauho ja ruokakerma, pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat, kala ja mausteet, anna surrata. Ihan sileäksi massaa ei tarvitse saada; rakenne on mukavampi jos pihvitaikina ei ole ihan mössöä. Maku toki on ihan hyvä silti! Sitruunamehua laitan itse suunnilleen ruokalusikallisen verran, ilmankin pärjää jos ei satu sitruunaa tai valmista sitruunamehua olemaan.
Lämmitä lettupannu levyllä. Laita pannulle voita tai öljyä, ota kalamassasta ruokalusikalla sopivan kokoisia eriä ja paista pannulla molemmin puolin, viisi-kuusi minuuttia yhteensä. Kasaa pihvit lämpimälle lautaselle sitä mukaa kun valmistuvat, peitä foliolla jotta pihvit pysyvät lämpiminä. Perunat keittyivät sillä aikaa kun tein pihvejä, kermaviilikastikkeen ja raastesalaatin olin tehnyt valmiiksi etukäteen. Kastike on helppo: ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Savukalalla saa näihin kalamurekepihveihin mukavan säväyksen.
Minulla oli kaloina pakasteseitiä, pakastettuja lohikuutioita ja pala
savulohta. Hyvää oli!
Tein nuo kalapihvit lohesta.Ja hyviä olivat. Kaupan pihvit liian mausteisia.Nopeatekoiset.
VastaaPoistaNiin hyviä taas niitä tuli tehtyä.Lapsetkin tykkäsi.
VastaaPoistaKiva kuulla että toimii! :)
VastaaPoista