Perunasalaatti taitaa olla perinteinen tarjottava
uudenvuoden juhlinnassa. Se on helppo tehdä itsekin joten en sitä yleensä osta
valmiina kaupasta. Itse tehty on parempaakin! :) Tämä(kin) ruokalaji valmistuu meillä
yleensä tekohetkellä improvisoiden, hyödyntäen niitä aineita mitä kaapeista
löytyy. Majoneesi- tai kermaviilikastikekaan ei ole välttämätöntä; varsinkin
uusista perunoista tehty salaatti on ihanaa ihan vain oliiviöljytilkalla,
sitruunalla, pippurilla ja suolalla maustettuna!
Tähän aikaan vuodesta laitan kuitenkin ihan mielelläni
jotain tuhdimpaa perunasalaatin joukkoon joten tein kastikkeen tällä kertaa runsaan kastikkeen (kevyt)majoneesista
ja kermaviilistä. Reseptin mitat ovat suuntaa antavia, voit hyvin soveltaa oman makusi mukaan!
Rucolalla ja sitruunankuorella maustettu perunasalaatti
- 8 kpl pienehköjä perunoita
- 250g kermaviiliä (1 prk)
- 0,5 dl majoneesia
- 1 rkl kapriksia (halutessasi pieneksi silputtuna)
- 2 kpl pientä, hapahkoa omenaa (tai tavallisia sitruunamehulla terästettynä)
- 0,5 suolakurkku pieneksi kuutioituna (laitoin hiukan pienemmän pätkän)
- 1 rkl sinappia
- suolaa
- pippuria
- sitruunankuorta raastettuna
- rucolaa silputtuna, noin kourallinen
Keitä perunat, anna jäähtyä. Perunat voi keittää valmiiksi
vaikka jo edellisenä päivänä. Kuori perunat ja pilko ne kulhoon. Kuori ja
kuutioi omenat. Jos omenat eivät ole happamia (esim Granny Smith), mausta
ne sitruunamehulla. Sitruunamehu ehkäisee myös omenoiden tummumista.
Kuutioi suolakurkku
pieniksi kuutioiksi, silppua kaprikset. (Voit jättää kaprikset myös
kokonaisiksi, itse tykkään mieluummin silputa ne pieneksi. ) Sekoita ainekset
yhteen , kaada sekaan purkillinen kermaviiliä, majoneesi ja sinappi.
Pese sitruuna lämpimällä vedellä ja raasta kuoren keltaista
pintaa salaatin joukkoon. Neljännes tai puolikas sitruunan pinta-alasta
riittää, voit toki laittaa halutessasi enemmänkin. Silppua rucola ja lisää
seokseen. Sekoita ainekset huolellisesti, mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Itsetehdyt on muutenkin aina paljon parempia. Joskus oon saattanu ostaa jonkun valmisjutun ja sitten miettinyt, että tänhän voi tehdä itsekin ja koittaa vähän miettiä miten muokkaisi reseptiä mieleisekseen. Ja netistä onneksi monesti löytyy erilaisia reseptejä. Niitäkin tulee sitten välillä sovellettua ja toisinaan päähän vaan tulee ideoita ihanista ruoista.
VastaaPoistaNäinhän se menee. :) Ja niitä omiakin reseptejä tulee varioitua aina tilanteen mukaan!
VastaaPoista