Olen nyt loppuvuodesta ihan villiintynyt noiden
suklaakakkujen kanssa! :D En ole koskaan aiemmin tehnyt ainuttakaan
suklaakakkua mutta nyt parin viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt semmoisia
peräti kaksi! Ohhoh sentään. Ensimmäisen suklaakakun tein isänpäiväksi: kakku oli
sacher-tyyppinen; aprikoosimarmeladia sisällä ja suklainen kuorrutus. Toisen
tein nyt joulukuussa perheen merkkipäivää varten. Ensimmäinen suklaakakkuni oli
ihana mutta nyt halusin testata jotain muuta. Mutakakkua kehutaan kovasti joten
semmoisen sitten pykäsin!
Mutakakku oli hiukan helpompi valmistaa kuin ensimmäinen
suklaakakkuni (joka sekään ei minusta kovin vaikea ollut). Mutakakkuun ei tule
kuorrutetta eikä täytettä vaan se on matala kakku jonka juju on hiukan raa’aksi
jäävä pehmoinen sisus. Siitä kakku on käsittääkseni saanut nimensä. Kakun voi
koristella tomusokerilla ja jonkinlaista sabluunaa käyttäen siihen saa
kuvionkin. Olin askarrellut talouspaperirullasta ”tähden” jota kokeilin
koristelun apuvälineeksi; ihan kivasti se toimikin. :) Esimerkiksi semmoiset
paperiset, pitsireunaiset kakunaluset voisivat toimia myöskin hyvin.
Mutakakku, resepti
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 3 kpl munia
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 150 g tummaa taloussuklaata
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja
sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen, samalla sekoittaen. Lisää kuivat
aineet siivilän läpi, edelleen sekoitellen. Sulata paloiteltu suklaa joko
kuumassa vesihauteessa tai mikrossa.
Mikrossa suklaan sulattaminen käy
nopeasti, mutta tarkkaavaisuutta tarvitaan. Sulata pienellä teholla, tarkista välillä
tilanne ettei suklaa vain pääse palamaan. Voit vaikka käännellä suklaapaloja
välillä jotta sulaminen olisi tasaista. Ei haittaa vaikka suklaa ei ihan
nestemäiseltä näyttäisikään, pääasia on että se on niin pehmeää että se on
helppo sekoittaa taikinan joukkoon. Kun suklaa on sulanut, sekoita se taikinan
joukkoon tasaisesti.
Käytä kakun paistamiseen pyöreää irtopohjavuokaa. Vuoka
kannattaa vuorata pohjasta leivinpaperilla. Itse teen aina niin että laitan
leivinpaperin pohjan päälle, kiinnitän reunat pohjaan (ja leivinpaperiin) ja
leikkaan ulkopuolelta ylimääräisen leivinpaperin pois. Kun olet vuorannut vuoan
pohjan, kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kakku kypsyy reunoilta mutta sen kuuluu jäädä keskeltä pehmeän ”tahmaiseksi”.
Voit koristella kakun tomusokerilla, kuvioita voi tehdä
esimerkiksi piparimuoteilla, paperista leikatuilla lumihiutaleilla tai muilla
koristeilla.
Ihanan näköinen ja varmasti herkullista! Voisin kokeillakkin, sillä perjantaina ajttelin jonkunlaisen suklaakakun kyhätä kaverini kanssa.
VastaaPoistaKiitos, tämä on kyllä tosi hyvää! :P
Poista