Ah, vatsaystävällistä ruokaa! Ohrapuurosta olen tykännyt hullun lailla
ala-asteiästä lähtien jolloin sitä koulussa tarjoiltiin, mustikkakeitto (tai mustikkakiisseli) taas
kuuluu sellaisiin ikisuosikkeihin jonka ensimmäistä maistelukertaa en edes
muista.
Nyt kun olen kolmatta päivää jonkin sortin vatsaflunssan
kourissa, on pakko saada jo jotain kiinteää syötävää. Mitään ei oikein tee
mieli mutta tämä kombo menee ilman suurempia kakisteluja. Yleensä teen mustikkakiisselin itse mutta kuvassa on kaupan mustikkakeittoa: nyt ei vaan jaksa. Ihan hyvää tämäkin onneksi on. :)
Yleensä teen ohrapuuron uunissa mutta nyt kun ei olla mitään
muuta uuniruokaa tekemässä, keittelin puuron tällä kertaa hellalla. Puuroon voi
käyttää kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (molemmat ovat yhtä hyviä)
mutta rikotuilla puuro valmistuu jonkin verran nopeammin.
Ohrapuuro, resepti
- 2 dl vettä
- 1,5 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita (esim. Myllyn Paras)
- 1 l maitoa (arvio, lisäile nestettä tilanteen mukaan)
- 1 tl suolaa
Kiehauta vesi ja lisää ohrasuurimot veteen. Kun neste on
imeytynyt, lisää maito ja suola. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia,
hämmennä välillä. Maitoa tai vettä voi lisäillä tarpeen mukaan; laakeammasta
kattilasta nestettä haihtuu enemmän joten suurempi määrä maitoa tai vettä voi
olla tarpeen. Kun puuro on porissut puoli tuntua, laita levy kiinni ja jätä
hautumaan vielä hetkeksi.
Mustikkakiisseli, resepti
- 5 dl vettä tai marjamehua
- 5 dl mustikoita (pakkasesta) tai 2,5 dl marjasurvosta
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl sokeria
Sekoita kattilassa kylmä vesi tai mehu ja perunajauhot,
kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä,
lisää marjat ja sokeri. Jäähdytä ja nauti vaikkapa ohrapuuron kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti