sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Muuttolaatikoita ja pari kurpitsalyhtyäTerveisiä täältä muuttolaatikoiden ja epämääräisten vaatekasojen keskeltä! Putkiremonttia pukkaa joten illat ovat menneet viime viikkoina  pääosin pakkaamis- ja purkamispuuhissa. Isoin urakka alkaa olla takana joten nyt aikaa ja jaksamista alkaa jäädä jo kokkaamiselle ja ehkä hiukan bloggaamisellekin.

Eineksiä ollaan syöty paljon joten voitte arvata miten ihanaa oli vaihteeksi syödä ihan itse tehtyä ruokaakin. :) (Ja tämä kaikella rakkaudella eineksiä kohtaan;  lähi-Alepan valikoima vaan on aika nopeasti käyty läpi ja mieli halajaa vaihtelua! x))

 

Kurpitsalyhtyjen valmistusta

Hokkaidokurpitsoista askartelimme pari kurpitslyhtyä, niistä tuli aika hienoja vaikka ihan ensimmäistä kertaa oltiin asialla! Hokkaidokurpitsan pohjalla on muhkura jonka leikkasin pois; näin kurpitsat pysyvät vakaammin pystyssä kynttilänsä kanssa. Poistin kurpitsoista siemenet ja rihmat yläosan aukosta ja lisäksi ohentelin seinämiä sen verran että saatiin lyhdyistä ruoka-ainestakin. (Jäätelökauha on muuten oiva apuväline sisustan kovertamiseen.)

Silmille ja suille piirsin ääriviivat ihan mustekynällä ja hedelmäveitsellä sitten leikkelin nuo aukot. Harvoista hampaista positin kuoriosan jotta näyttäisivät muuta kurpitsaosiota vaaleammilta. Tein nyt ihan tuollaiset perinteisen malliset kauhunaamat mutta voisihan niistä lyhdyistä tehdä vaikka minkälaisia malleja.

Ihastuin esimerkiksi Kivistön muutaman vuoden takaiseen lehtiornamenttikuvioituun kurpitsalyhtyyn, voi että miten nätti! Hetken jo harkitsin pitäisikö itsellekin hankkia tuollaiset koverrusvälineet tulevia halloweeneja varten - mutta muuttorumban juuri läpikäyneenä totesin että mitä vähemmällä tarpeistolla pärjää, sen parempi, heh.

Tuota hattuosiota muuten ei kannata jättää ainakaan pienen kurpitsalyhdyn päälle kun sisällä on kynttilä - voi käydä niin että hattu kärähtää. Ylimmässä kuvassa hatut ovat paikallaan mutta kivalta nuo näyttävät ilmankin. Hatuuja ollaan pidetty päiväsaikaan kun kynttilää ei ole poltettu.

Koverretun kurpitsan sisustan paahdoin uunissa auringonkukkaöljyllä höystettynä. Että kyllä näistä jotain evästäkin tulee. En vaan tiedä vielä että mitä.

2 kommenttia:

  1. Onpas muikean näköiset kurpitsalyhdyt! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Nyt niillä alkaa mennä jo naamat vähän ruttuu, näyttävät hassuilta! x)

      Poista