lauantai 29. elokuuta 2015

Porkkana-linssisalaatti fetalla, oi miten hyvää!



Makean ja happaman yhdistelmä on sellainen josta tykkään ihan hurjasti - tässä salaatissa se toteutuu huikean herkullisesti! Porkkana tuo makeutta, belugalinssit maustetaan tirauksella sitruunaa, viinietikkaa sekä hunajaa ja suolainen feta sitoo kaiken yhteen.

Ihastuin tähän salaattiin kertaheitolla. Kiitokset Fanni & Kaneli -blogin suuntaan jonka porkkana-linssisalaattireseptistä oman ohjeeni muuntelin!





 

Porkkana-linssisalaatti fetalla, resepti


  • 1 dl belugalinssejä
  • viinietikkaa
  • sitruunamehua
  • hunajaa
  • 3 kpl porkkanoita
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 0,5 kpl punasipulia
  • Nippu lehtipersiljaa
  • Fetaa murusteltuna


Huuhdo linssit ja laita kiehumaan pariksikymmeneksi minuutiksi. valuta kypsät linssit, kaada takaisin kattilaan ja mausta pienellä lorauksella hunajaa ja viinietikka (minulla puna-) sekä tirauksella sitruunamehua.

Linssien kiehuessa kuori ja viipaloi porkkana reiluiksi viipaleiksi . Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella, kuori ja viipaloi porkkanoiden joukkoon. Paista porkkanoita ja valkosipulia kunnes porkkana saa hieman väriä pintaan. Silppua persilja ja viipaloi punasipuli aivan ohuiksi renkaiksi valmiiksi odottamaan.

Kun kaikki on valmista, voi ainekset sekoittaa keskenään haluamassasi suhteessa tai rakentaa salaatin kuten minä tein: alle paistettua porkkanaa, sitten linssejä, päälle persiljasilppua, punasipulia ja fetaa. On hyvää!






2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Tulee mukavalla tavalla syksy mieleen! Minä ainakin kaipaan välillä vaihtelua tomaatti-kurkku-paprikasalaatteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on vähän tämmöinen sadonkorjuun aikaan -salaatti, just syystunnelmiin sopiva. :) Hinkuan jo kokeilemaan muillakin juureksilla!

      Poista