maanantai 10. elokuuta 2015

Paistetut kesäkasvikset ja tofu teriyakikastikkeessa
Keep it simple, pannulla pikaisesti paistetut kesäkasvikset ovat herkkua! Tähän ruokaan kasvisten seuraksi tuli tofua ja mausteeksi teriyakikastiketta. Tein kastiketta tupla-annoksen; satsista riitti myös kanasuikaleiden marinoimiseen. Perheessä kun kaikki eivät suhtaudu ihan varauksettomasti lihattomaan ruokaan, paistettiin seuraksi myös kanasuikaleita. :P Kanankin kanssa teriyakikastike sopii tosi hyvin yhteen.
Soijapavuista tehty tofu taas itsessään on melkoisen mautonta, mutta maistuvaksi sen saa hyvällä marinoinnilla. Teriyakikastike toimiikin tofun kanssa vallan mainiosti. Ajatuksen tofun ja teriyakin yhdistämiseen sain Project Mama -blogista, jossa teriyakilla maustettua tofua oli grillattu vartaissa.

Värikkäät porkkanat ovat minusta hurjan hauskan näköisiä! aivan erityisesti tykkään tuosta violetista jossa on  keltainen keskusta. :) Porkkana itsessään sopii paistettavaksi tosi hyvin; siitä tulee mukavan rapsakkaa suutuntumaa ruokaan.
Kun porkkanoista on tarjolla muitakin värejä kuin oranssia, laitan sitä mielelläni reilusti; ruuasta tulee ihan erityisen iloisen näköistä. :) Nämä porkkanat ovat puutarhapalstaltamme jonne tänä vuonna kylvin testimielessä perus Nantaisen lisäksi myös keltaisia, valkoisia ja violetteja porkkanoita.

Kurkku ja retiisi ovat tutumpia salaattiaineksina mutta ne sopivat paistettavaksi oikein hyvin, kunhan niitä ei kovin pitkään hauduttele. Kannattaa kokeilla!


Paistetut kesäkasvikset ja tofu teriyakikastikkeessa, resepti


  • Annos teriyakikastiketta
  • 270 g tofua (paketillinen)
  • Muutama pieni porkkana
  • Nippu retiisejä
  • Avomaan kurkku
  • Pätkä kesäkurpitsaa kuutioina
  • Kourallinen tuoreita papuja kiehautettuna ja pätkittynä 
  • Öljyä paistamiseen


Kuutioi tofu, laita kuppiin ja kaada päälle reilusti reiyakikastiketta, jätä marinoitumaan. 

Putsaa ja pilko pavut, kiehauta suolalla maustetussa vedessä reilu viisi minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut jääkylmään veteen; näin kypsyminen lakkaa. Kuori avomaankurkku ja pilko se, samoin muut kasvikset.

Kuumenna pannu, laita ensimmäiseksi paistumaan porkkanat. Lisää seuraavaksi tofu, paistele hetki ja lisää muut kasvikset papuja lukuunottamatta. Paistele kunnes kasvikset hieman kypsyvät. Pehmeiksi asti näitä ei kannata paistaa!

Lisää lopuksi pavut ja kuumenna. Lisää teriyakikastiketta ja kääntele kunnes kasvikset ovat hyvin maustuneet. Tarjoile esimerkiksi jasmiiniriisin tai nuudeleiden kanssa. Toimii kokonaisena ateriana myös ilman lisukkeita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti