Tämä ruoka on kiva ja helppo tehdä. Kuorrutuskastikkeena toimi lounaalle valmistetun pinaattikeiton loppu ja kourallinen juustoraastetta viimeisteli homman. Kalan päälle ennen kastiketta voi halutessaan laittaa vielä lohkoja rai viipaleita keitetyistä kananmunista, me tehtiin niin tällä kertaa kun keitettyjä muniakin oli valmiina.
Kalapaistos ei pinaattikastikkeella kuorrutettu pakastekala
- 600 g pakastekalaa annospaloina (puolitoista paketillista)
- 5 dl valmista pinaattikastiketta tai -keittoa (meillä pinaatti-nokkoskeiton jämät)
- 2 dl juustoraastetta (noin suunnilleen)
- suolaa
- pippuria
- (2 kpl keitettyjä kananmunia)
Sulata pakastekalapalat huoneenlämmössä kohmeisiksi. Laita uuni lämpenemään 200 aseteeseen. Asettele kalapalat uunivuokaan, suolaa ja pippuroi kalapalojen pinta. Lisämausteeksi voit halutessasi tirauttaa hiukan sitruunamehua.
Sekoita kourallinen juustoraastetta pinaattikastikkeen joukkoon ja kaada kastike kalapalojen päälle niin että ne peittyvät. Ripsauta päälle vielä hieman juustoraastetta ja laita paistos uuniin, anna paistua 20-30 minuuttia. Tarjoile perunamuusin kanssa.
VINKKI: Voit myös tehdä koko aterian uunissa: laita paistokseen päällimmäiseksi reilu kerros perunamuusia ja paista koko komeus. Tähän kokonaisuuteen keitetyt kanamunat sopivat minusta erityisen hyvin.
Taas kyllä niin hyvä ohje sinulta! Kalaruokavinkit ovat aina tarpeen!
VastaaPoista:)
PoistaTosi kätevää!!! Varastan ohjeen, kiitos :)
VastaaPoista