Meillä syödään usein savukalaa. Se on hyvää, terveellistä ja ennen muuta helppoa ruokaa! Sopii ruuaksi sellaisenaan eikä vaadi ihmeempiä lisukkeita; salaattikin riittää. Isosta kalasta jää aina useammallekin aterialle joten kalan jämistä tulee tehtyä erilaisia nopeita ja helppoja arkiruokia.
Tämä savukalakastike oli kiireessä pyöräytetty improvisaaatio ja maistui lapsille ihan erityisen hyvin (tämä itselle muistutukseksi!). Kastike tarjoiltiin meillä riisi-ohran kanssa mutta sopisi tämä varmasti hyvin myös pastalle ja perunalle - tai vaikka munakkaan täytteeksi. Tein kastikkeen "näppituntumalta" joten reseptin ainesmäärät ovat arvioita.
Maukas ja nopea savukalakastike
- 150 g savukalaa ruodottomaksi perattuna (noin)
- 2 dl katkarapuja (pakaste)
- 2 dl ruokakermaa
- 3 dl vettä (noin)
- Maizenaa (maissitärkkelystä) suurustamiseen
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl kuivattua tilliä
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl sipulijauhetta
- Ripaus valkosipulijauhetta
- Pippuria myllystä
- Tiraus sitruunamehua
Kuumenna kerma kattilassa, lisää kattilaan vedenkeittimessä keitetty vesi. Lisää joukkoon tomaattipyre ja sekoita kunnes pyre on liuennut. Sekoita pulpahtelevaan nesteeseen Maizenaa kunnes neste on mielestäsi sopivan sakeaa kastikkeeksi. Lisää joukkoon kala ja mausteita välillä maistellen kunnes maku on kohdallaan. Lisää viimeiseksi jäiset katkaravut ja lämmitä. Älä keitä etteivät ravut sitkisty! Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kanssa.
Sinulla on, Viv, tosi hyviä reseptejä! Tämäkin menee kyllä varmasti kokeiluun!
VastaaPoistaKehu lämmittää aina mieltä, kiitos! ;) Tämä on kyllä ihan näppärä kastike varsinkin laiskana tai kiireisenä päivänä. :)
PoistaOi, nam, vaikuttaa hyvältä! Juuri tänään tein savulohen jämistä pastakastikkeen ja mietin että ens kerralla joukkoon vois laittaa jotain muutakin kuin sipulia ja ruokakermaa. :) Otan tämän kokeiluun! Kiitos!
VastaaPoistaTestaa ihmeessä ja kiva kun kävit kommentoimassa! :)
Poista