Tätä perinteistä tonnikalasalaattia tein viimeksi varmaan viime vuosituhannella..! Tai no, ehkä viime vuosikymmenellä mutta aikaa siitä on vierähtänyt! Ihan turhaan oikeastaan, tämä on ihan hyvä ruokaisa salaatti josta saa erilaisilla lisukkeilla oikein mukavan lounaskokonaisuuden.
Laitan yleensä tonnikalasalaatin kylkeen kananmunaviipaleita ja kostukkeeksi jotain kastiketta. Tsatsikityylinen kastike valmistuu nopeasti ja on mukavan raikas vaihtoehto.
Perinteinen tonnikalasalaatti, resepti
- 1 dl pitkäjyväistä riisiä
- 150 g herne-maissi-paprikaa (yksi pussi)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 1 puntti tilliä (tai puolikas)
- Sitruunamehua maun mukaan
Jugurttikastike
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 1,5 dl kurkkuraastetta
- Ripaus suolaa
- Ripaus sokeria
- Ripaus mustapippuria
- Ripaus valkosipulijauhetta
Lisäksi esimerkiksi
- Keitettyä kananmunaa lohkoina
- Avokadoviipaleita
- Raejuustoa
- Omenaviipaleita
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan; noin parikymmentä minuuttia. Anna jäähtyä. Kiehauta he-ma-paa pari minuuttia, valuta. Silppua tilli ja sekoita jäähtyneet ainekset yhteen. Tarjoile esimerkiksi kananmunan, avokadoviipaleiden ja jugurttikastikkeen kansssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti