keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Broilerilasagne

kanalasagne



Lasagne on jälleen yksi lapsiperheen varmoista ruuista. Meillä lasagnea tehdään itse suht harvoin, mutta silloin kun tehdään, täytteenä on usein jotain muuta kuin perisnteistä jauhelihaa. Broileri ja tonnikala ovat meillä ne suosituimmat versiot.  Jauhelihastakin toki tykätään, mutta jauhisversiota tulee syötyä "ulkona", päiväkodissa ja työpaikalla joten kotona sitten jotain muuta. Kaupassa oli tänään oranssilla laputettuja broilerisuikaleita, joten sitä sitten tällä kertaa. :)

tomaattinen broilerikastike
Tomaattinen broilerikastike lasagnea varten valmistumassa



Tässä ohjeen "eksoottisimmat" ainesosat ovat savupaprikajauhe (jota käytän nykyään suunnilleen joka toiseen ruokaan), tulinen paprikatahna ja paprikalla maustettu Koskenlaskija-sulatejuusto. Ilman näitä tulee hyvää broilerilasagnea myös ja esimerkiksi savupaprikajauheen voi korvata hieman pienemmällä määrällä tavallista paprikajauhetta. Pesto toimisi paprikatahnan sijaan broilerikastikkeen mausteena myös ja silloin sekaan voisi hyvin heittää vaikkapa oliivirenkaita. Pesto on sen verran mietoa että sitä voi kastikkeen joukkoon laittaa useamman ruokalusikallisen.



Broilerilasagne, resepti

 

Tomaattinen broilerikastike

  • 450 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 kpl sipuli (sai sipulijauhetta tai paahdettua sipulia)
  • 1 prk tomaattimurskaa (370 g), valkosipulilla ja basilikalla maustettu
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl tulista paprikatahnaa
  • tuoretta lehtipersiljaa silppuna
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä


Juustokastike broilerilasagnelle

  • 3 rkl voita
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1/3 paketti paprika-Koskenlaskijaa
  • vettä
  • pieni ripaus jauhettua valkopippuria
  • suolaa myllystä
  • 150 g juustoraastetta


Lisäksi lasagnelevyjä sekä tomaatteja viipaleina.


Laita uuni kuumenemaan 200 aseteeseen. Valmista broilerikastike. Silppua sipuli, kuullota hetki öljyssä pannulla. Lisää sekaan broilerisuikaleet ja savupaprikajauhe, pyöräyttele lastalla ja lihan kypsyä. Lisää joukkoon tomaattipyre, sekoita. Lisää joukkoon tomaattimurska, parikatahna, suolaa ja pippuria. Silppua persilja ja sekoita kastikkeen joukkoon, siirrä kastike odottamaan.

Tee juustokastike. Tätä kannattaa tehdä reilusti jotta lasagnen päälle varmasti riittää kerros juustokastiketta. :) Sulata kattilan pohjalla voi, lisää vehnäjauho ja sekoita. Lisää kattilaan kuumaa vettä ja vispaa kierrevispilällä huolellisesti jotta kaikki jauhomöykyt liukenevat.

Lisää joukkoon maito, ripaus valkopippuria ja suolaa. Valkopippuria kannattaa lisätä vain hyvin vähän kerrallaan, sen kanssa "vähemmän on enemmän". Liika valkopippuri pilaa helposti koko kastikkeen. Jos käytät Koskenlaskijaa, lisää se joukkoon pieninä paloina ja anna sulaa kastikkeeseen. Voit edesauttaa sulamista sekoittelemalla kierrevispilällä. Kun Koskenlaskija on su-lanut, kaada joukkoon juustoraaste, sekoita ja siirrä kattilä syrjään levyltä.

Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada vuoan pohjalle ensin broilerikastiketta, sitten juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä niin että pohja peittyy. Toista tämä kunnes vuoka alkaa täyttyä. Lisää päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle halutessasi tomaattiviipaleita tai puolitetuuja kirsikkatomaatteja, kuorruta juustokastikkeella.

Laita lasagne uuniin alatasolle ja paista 40 minuuttia tai kunnes lasagne on kypsää. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 


broilerilasagne



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti