torstai 6. maaliskuuta 2014

Lämpimän hedelmäinen broilerikastike arkeen

hedelmäinen broilerikastike

Minulla on kaksi tapaa tehdä broilerikastike: toisessa lisään kastikkeeseen sinihomejuustoa ja toisessa lämpimiä mausteita ja hedelmää jossain muodossa. Tänään tein hedelmäisemmän version, se kun uppoaa lapsille varmemmin. Näin arki-iltana tulee tehtyä usein "varmoja" ruokia, viikonloppuisin voidaan sitten kokeilla uusia makuja. :)

Hedelmäisyyttä kastikkeeseen toi purkillinen mangososetta (jep, sitä vauvanruokaa) sekä loraus appelsiinimehua. Mausteista lämpöä puolestaan saatiin kanelista, joka pienenä ripauksena sopii varsin moneen ruokaan. Reseptistä tulee iso annos; tätä syödään meillä huomennakin. Yhdelle aterialle riittää meille tavallinen pikkupaketti broilerisuikaleita ja muiden ainesten vähentäminen samassa suhteessa.



hedelmäinen kanakastike resepti

 

 Arkipäivän hedelmäinen broilerikastike, resepti

  • 700 g broilerin filesuikaleita
  • 0,5 dl vehnäjauhoja suurustamiseen
  • 2 tl curryjauhetta (noin)
  • ripaus kanelia, niin että kastikkeen
    tuoksuun tulee mukava lämpö
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 prk mangososetta
  • 1 kpl kanaliemikuutio (näitä saa natriumglutamaatittominakin)
  • 8 d vettä (noin) 
  • Reilu loraus appelsiinimehua
  • (hiukan sitruunamehua)


Paista broilerisuikaleet pannulla - jos on iso paketti kuten meillä, kannattaa paistaa kahdessa erässä. (Paistuvat paremmin kun eivät lillu pannulla lihasta irtoavassa nesteessä.) Lisää lihasuikaleiden sekaan curry ja kaneli ja paista vielä hetki. Ripottele jauho broilerisuikaleille, pyöräyttele pannulla niin että jauho tarttuu tasaisesti suikaleisiin.

Kaada pannulle (vedenkeittimessä kuumennettu) vesi, appelsiinimehua, ruokakerma ja mangosose ja sekoita. Murustele joukkoon vielä kanaliemikuutio, sekoita ja jätä hautumaan kasariin miedolle lämmölle pariksikymmeneksi minuutiksi - sillä aikaa voit vaikkapa keittää riisin. Sekoita välillä ettei kastike varmasti pala pohjaan.

1 kommentti:

  1. Täytyypä kokeilla tätäkin, sitten kun seuraavan kerran teen kanaruokaa. :)

    VastaaPoista