Chocochilin Elina tekee niin herkullisen oloisia vegaaniruokia että sekasyöjäkin välillä ihmettelee miksi lihaa ylipäätään ruoanlaitossa tarvitaan! :) Tämä linssi-perunapaistos on versioitu Chocochilin linssi-perunavuoasta joka tuli vastaan kun googlaisilin reseptejä lissien ja perunan yhdistämiseksi. Helppoa, herkullista - ja halpaa!
Alkuperäisessä reseptissä on mukana (kaura)kermaa mutta minä jätin kerman pois ja oikein herkkua tuli näinkin. Jääkaapissa oli pätkä kesäkurpitsaa joka pilkoin paistoksen joukkoon. Kesäkurpitsa solahtikin joukkoon oikein mukavasti. Seuraavalla kerralla saatan tyrkätä mukaan myös vihreitä papuja pakkasesta, niitä meillä riittää kun viimekesäinen puutarhapalstan papusato oli suorastaan ylitsevuotavan onnistunut.
Tämä paistos toimii lounaana ihan sellaisenaan. Meillä tähän yhdistettiin tänään halukkaille myös grillattua broileria. Tsazikin tyylinen jugurtti-kurkkukastike oli oiva lisä sekä paistokselle että broilerille.
Linssi-perunapaistos, resepti
- 750 g valmiiksi viipaloituja perunoita (kaupan pakastealtaasta)
- 2 dl vihreitä linssejä + vettä liottamiseen ja keittämiseen
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
- 1,5 tl juustokuminaa
- 1 tl (vajaa) korianterinsiemeniä morttelissa murskattuna tai vastaava määrä valmista jauhetta
- suolaa myllystä
- pippuria myllystä
Huuhtaise linssit, laita sen jälkeen likoamaan ainakin tunniksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, levitä pakastetut perunaviipaleet uunivuokaan valmiiksi.
Keitä linssejä parikymmentä minuuttia kunnes ovat kypsiä. Kaada linssit siivilään ja valuta, kaada takaisin kattilaan, lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä ja lisää mausteet, sekoita. Kaada vuokaan perunoiden sekaan linssit ja tomaattimurska ja kääntele kunnes linssit ja tomaattimurska ovat tasaisesti perunoiden seassa. Laita vuoka uuniin tunniksi tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
Jugurtti-kurkkukastike, resepti
- Reilu pala tuorekurkkua
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 0,5 tl sokeria
- Ripaus suolaa
- Mustapippuria myllystä
Raasta kurkku karkealla terällä raasteeksi, rutistele niin kuivaksi kuin saat. Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua. Mukaan voi silputa myös jotain tuoretta, raikasta yrttiä kuten minttua tai korianteria.
Tätä täytyykin kokeilla, tuo liha kun tuntuu tätä nykyä tökkivän näin talvellakin. Voisi olla juuri sellainen sapuska, jota on helppo tehdä kerralla enemmän ja sitten pakastaa annoksiksi myöhempää atriointia varten.
VastaaPoistaTämä on tosiaan juuri semmoin helppo perusruoka jota voi tehdä kerralla reilusti! :) Mulla on ollut tätä töissä lounaana.
PoistaEtsin linssireseptejä ja tää tuli vastaan. Näyttää sen verran hyvältä että taidan kokeilla :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tää on hyvää, myös sillä kermalisällä! :)
Poista