Tomaattikeitto on takuuvarma pikalounas. Keiton pohjaksi tarvitaan vain purkillinen tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia ja muiksi tarpeiksi vaikkapa paistettua sipulia tai paprikaa, tuorejuustoa, chiliä, katkarapuja, mitä nyt vaan kaapista löytyy.
Tässä tomaattikeitossa makua tuo aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu tuorejuusto - toimi muuten tosi hyvin! Muina mausteina oli pippuria sekä sipuli- ja valkosipulijauhetta. Sipulijauheet voi hyvin jättää poiskin jos niitä ei kaapista löydy, tämä tomaattikeitto on oikein maukasta ilmankin.
Helppo ja nopea tomaattikeitto, resepti
- hiukan ruokaöljyä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 200 g tuorejuustoa, esim. aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua
- 1 rkl sokeria
- pippuria myllystä
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- vaaleaa Maizenaa
- vettä
- paahdettua sipulia annoksen päälle
Lorauta kattilan pohjalle ruokaöljyä, kaada perään paseerattu tomaatti, keittele hetki, hämmennä välillä ettei keitos tartu pohjaan. Kun tomaatti on kunnolla kuumennut, lisää sekaan ruokalusikallinen sokeria ja purkillinen tuorejuustoa. Hämmennä hiljalleen kunnes tuorejuusto sulaa tomaatin joukkoon. Rouhaise joukkoon vielä mustapippuria.
Voit halutessasi lisätä muitakin mausteita; minä laitoin tähän reilun teelusikallisen sipulijauhetta ja vajaan teelusikallisen valkosipulijauhetta. Myös timjami ja basilika sopisivat tähän varmasti. Maistele keittoa ja lisää joukkoon tarvittaessa vettä. Jos haluat sakeamapaa keittoa, lisää keittoon vaaleaa Maizenaa ja kuplahtaa jotta Maizena saostaa keiton. Pakollista ei suurustaminen ole eli ilman Maizenaa pärjää hyvin myös.
Hyvä vaalea leipä sopii tomaattikeiton kanssa hienosti yhteen. Minulla oli jääkaapissa myös iso kiekko vuohenjuustoa josta paiston palan ja laitoin paahtoleivän päälle. Herkullinen kombo tomaattikeiton kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti