Blogin luonnoslaatikosta löytyi juttua vuodenvaihteen eväistä: meillä oli uuden vuoden syömisenä tuolloin lihapullien, nakkien ja perunasalaatin lisäksi tarjolla kalaa, muun muassa marinoituja silakoita. Taka-ajatuksena tässä tietysti oli että lapset saavat napsia nakkeja kun niistä kerran tykkäävät ja me aikuiset söisimme enemmän näitä "aikuisten ruokia". Toinen perheemme nelivuotiaista oli kuitenkin toista mieltä; hän yllätti ja ilmoitti että kiitos nakit eivät nyt maistu, ottaisin mieluummin marinoituja silakoita. Hyvin upposivat lapsellekin. :)
Marinoidut silakat, resepti
- 300 g silakkafileitä (voit poistaa nahat halutessasi)
- 2,5 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl (vajaa) sokeria
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kpl tillinippu silputtuna
- suolaa myllystä
- pippuria myllystä
- tiraus sitruunamehua
Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Lado silakkafileet purkkiin ja kaada etikkamarinadi fileiden päälle. Sulje purkki ja anna marinoitua muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.
Silppua tilli, sekoita kermaviilin joukkoon ja mausta seos suolalla, pippurilla ja pienellä tilkalla sitruunamehua. Kaada silakoista marinadi huolellisesti pois ja sekoita fileet kermaviiliseokseen. Silakat säilyvät hyvinä suunnilleen viikon ajan. Kermaviilin mausteiksi sopivat hyvin myös sinappi tai valkosipuli.
Marinoidut silakat kermaviilikastikkeessa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti