maanantai 9. syyskuuta 2013

Sadonkorjuukakku kesäkurpitsasta ja porkkanasta

kesäkurpitsakakku



Kesäkurpitsaa ja porkkanaa leivontaan, kyllä toimii! Kesäkurpitsan maku on mieto; se ei tuo leipomuksiin varsinaista makua mutta mehevyyttä senkin edestä. Porkkana uppoaa myös sulavasti niin sämpylöihin kuin makeaan kakkuunkin. Tässä kakussa on molempia; puutarhapalstalta näitä kahta on riittänyt yllin kyllin keskikesästä alkaen. Mausteet tuovat makuun lämpöä ja poikaseni sanoivatkin tätä kakkua piparkakuksi kun kärttivät viipaleita jälkiruoaksi.

Sadonkorjuukakku on muunneltu porkkanakakkuresepteistä; tämän voi siis hyvin tehdä myös matalan malliseksi ja kuorruttaa tuorejuusto-tomusokerikuorrutteella.

Sadonkorjuukakku, resepti

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunia
  • 3,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä (tai 150 g huoneenlämpöistä voita)
  • 4 dl porkkana- ja/tai kesäkurpitsaraastetta (yhteensä)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa 
  • korppujauhoa vuoan jauhottamiseen

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, kesäkurpitsan voit raastaa karkeammalla terällä. Sekoita kuivat aineet valmiiksi. Vatkaa fariinisokeri ja öljy, lisää munat ja vatkaa lisää. Kaada sekaan jauhoseos vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Lisää lopuksi raasteet ja sekoita hyvin.

Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia. Voit paistaa kakun myös esimerkiksi irtopohjavuoassa. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.



Kakun voi tehdä myös irtopohjavuokaan ja kakun voi myös kuorruttaa samaan tapaan kuin porkkanakakun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti