Broileripyörykät ovat kivaa vaihtelua lihapullille! Kanapullat voi maustaa mielensä mukaan; näissä on mausteena muiden muassa uusi ihastukseni savupaprikajauhe sekä vanha tuttu lempparini makea chilikastike. Kastikkeessa on mangochutneytä joka sekin sopisi broileripullien mausteeksi vallan mainiosti. Lapset tykkäsivät näistä pulleroista kovasti! Savupaprikajauhe ja curry antoivat broileripyöryköille maun lisäksi mukavan lämpimän värin.
Mausteiset broileripyörykät
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 2 tl savupaprikajauhetta tai 1 tl tavallista
- 1 tl currya
- 3 rkl makeaa chilikastiketta (suunnilleen)
- suolaa myllystä
- pippuria myllystä
Laita korppujauho ja jugurtti kulhoon, anna korppujauon turvota hetki. Lisää joukkoon broilerin jauheliha, kanamuna ja mausteet. Sekoita kädellä tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle öljyä ja kun öljy on lämmennyt, tee lihapullataikinasta pieniä pyöryköitä ja aseta pannulle.
Jätä tilaa sen verran että pystyt kääntelemään pyöryköitä lastalla. Paista pullat joka puolelta kypsiksi. Kypsyyttä voi testata painapalla pyörykkää lastalla: jos se tuntuu napakalta, lihapulla on valmis. Voit toki myös halkaista yhden koekappaleen ja tutkailla kypsyyttä silmämääräiseesti, muista kuitenkin että savupaprikajauhe antaa näille pyöryköille punertavaa.väriä.
Laita kypsät pullat laitaselle folion alle ja paista uusi erä. Kuumat pyörykät kypsyvät vielä pikkuisen myös folion alla. Tarjoile pyörykät kastikkeen, riisin ja salaatin kanssa.
Mangokastike pyöryköille
- 3 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen (voit suurustaa myös vaalealla Maizenalla)
- 2 dl ruokakermaa
- 5 dl vettä (noin)
- 1 kpl mangososepurkki
- 1 kpl kanaliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- 0,5 dl mangochutneyta (suunnilleen; laita ensin vähän ja lisäile maun mukaan kunnes on mielestäsi sopivaa)
Kaada pyörykät takaisin pannulle ja ripottele päälle vehnäjauhoa. Lisää ruokakerma ja vettä, hämmennä ettei jauho jää kokkareiksi. Lisää mangosose ja -chutney, kanaliemikuutio ja pippuri. Hämmennä välillä, anna hautua kunnes kastike on sopivan sakeaa. Jos kastike tuntuu jäävän liruksi, vaalealla Maizenalla saat lisää sakeutta ilman kokkaroitumisriskiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti