Nämä pakkaspäivät on just sellaisia jolloin pitää syödä jotain kunnon keittoa; kuumaa ja ruokaisaa. Hernekeitto on just sellainen. :)
Meillä menee aina osa joulukinkusta pakkaseen ihan vaan hernekeittoa varten, niin tänäkin vuonna. Loppiaisen kunniaksi perheen isähahmo kaivoi kinkun jämät tänään pakkasesta ja keitti meille ison kattilallisen herkullista hernaria ja minä tein meille pellillisen pannukakkua. Maistui kyllä!
On siinä pannukakkua alimmaisena kun tarkkaan katsoo. :) |
Pakkanen painui tänäänkin alle viiteentoista mutta sää sinänsä oli ihan mukava: aurinko paistoi, ei tuullut juuri ollenkaan. Ihan hyvä ulkoilupäivä pakkasesta huolimatta. Lapsetkin viihtyivät kavereiden kanssa leikkipuistossa niin hyvin että heidät piti erikseen soittaa kotiin ja syömään.
Minäkin innostuin kirpakasta ja kuulaasta säästä ja kävin pitkällä sauvakävelylenkillä Keskuspuistossa. Hyvin tarkenin itsekin kun pidin sopivasti vauhtia yllä! (Pakkanen on hyvä kirittäjä.)
Iltapäivä, vielä jaksa aurinko pilkistää! |
Ihan mahtavaa että ennen pakkasia satoi tämä lumikerros! Vaikka edelleen eletään vuoden pimeimpiä viikkoja, valon määrä tuntuu ihan huikaisevalta kun vertaa muutaman viikon takaiseen lumettomaan jaksoon.
Kun on kunnolla kylmä, aurinkokin paistaa ja kun samalla puissa ja maassa on kunnon lumikerros, valon määrä kertautuu. Ihan parasta terapiaa tähän muuten niin unettavan pimeään vuodenaikaan. :)
Aiemmin tällä viikolla kävin Rodopuistossa. Se on nätti talvellakin. :) |
Hernekeitto joulukinkun jämistä, resepti
- 500 g kuivattuja herneitä
- 500 g joulukinkkua kuutioituna (tai sen verran kun kinkkua sattuu olemaan)
- 2 l vettä
- 1 tl meiramia
- 2 tl suolaa
Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli. Kaada vesi pois, keitä kaksi litraa uutta vettä ja laita herneet kiehumaan. Anna porista puolitoista - kaksi tuntia, mausta meiramilla ja suolalla. Laita hernekeiton kanssa tarjolle myös raakaa, silputtua sipulia ja sinappia, ne tekevät hernarista vielä tuplasti parempaa. :)
Helppo pannukakku, resepti
- 4 kpl munia
- 1 l maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- (1 rkl sokeria tai pari teelusikallista vaniljasokeria)
- (loraus öljyä tai pari ruokalusikallista sulatettua voita)
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito. Lisää jauhot hiljalleen samalla sekoittaen, mausta taikina suolalla ja lisää halutessasi sokeria ja rasvaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle uunipellille ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile pannukakku marjahillon, omenasoseen, marjojen, jäätelön ja / tai kermavaahdon kanssa. Meillä oli marjoja, kermavaahtoa ja hilloa. Hyvää oli! :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti