sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Jauheliha-maksapihvit
Maksa on hyvää - jos siitä tykkää, sanotaan. Näistä jauheliha-maksapihveistä tykkäävät monesti myös ne joiden lempiruokiin maksa ei kuulu, sillä jauheliha miedontaa maksan makua mukavasti.  Lapsillekin nämä maistuivat hyvin. :) Keitetty peruna tuo rakenteeseen mehevyyttä. Perunan sijaan tai ohella pihvitaikinaan voisi kokeilla myös hienoksi raastettua hapahkoa omenaa, varsinkin näin kotimaisten omenoiden aikaan.


Jauheliha-maksapihvit, resepti

 

 • 400 g jauhelihaa
 • 300 g jauhettua naudan maksaa
 • 1 kpl iso keitetty peruna
 • 1 kpl kananmuna
 • Pippuria myllystä
 • Suolaa myllystä


Kuori peruna ja muusaa se haarukalla hienoksi. Sekoita jauhettu maksa, jauheliha, muusattu peruna, kanamuna ja mausteet tasaiseksi massaksi. Nosta taikinaa lusikalla pannulle ja paista taikinasta paksuhkoja pihvejä voissa. Lettupannu toimii pihvien paistamisessa oikein hyvin. Voi tuo hyvää makua ja auttaa pihvejä pysymään mehevinä, sillä varsinkin vähärasvaisesta jauhelihasta tehtynä pihveistä tulee helposti kuivakoita, etenkin jos pihvit paistetaan uunissa. Pannulla paistamista ja voita siis suosittelen. :)

Laita valmiit pihvit lautaselle ja folion alle kunnes kaikki pihvit ovat valmiit. Meillä jauheliha-maksapihvit syötiin peruna-porkkanamuusin ja puolukkahillon kera, oli hyvää!

2 kommenttia:

 1. Minä olen aina tykännyt maksaruuista. Niitä tulee vain tosi harvoin tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Osasyynä meillä on myös lähikaupan valikoima; maksaa on siellä tarjolla melko harvoin. Silloin kun sitä löytyy, on melkeinpä "pakko" tehdä maksaruokaa. :)

   Poista