lauantai 15. kesäkuuta 2013

Raparperi-mansikkakiisseli

raparperikiisseli


Raparperi ja mansikka on herkullisen kesäinen pari kiisseliin ja piirakkaan. Yleensä teen kiisselin puoleen litraan vettä mutta tämä kiisseli menee meillä niin vauhdilla että teen kerralla aina isomman annoksen. :) Lapsemme eivät kauheasti raparperista tykkää mutta tämä kiisseli on heillekin herkkua!

Tämä kiisseli on rakenteeltaan sileän tasaista mutta voit jättää sekaan sattumiakin: raparpereja ei tarvitse välttämättä vispata hajalle eikä mansikoita soseuttaa.


Raparperi-mansikkakiisseli

  • 1  l vettä (+ n. desi perunajauhosuurukseen)
  • 5 dl ohuita raparperinpaloja
  • 5 dl mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1,5 dl sokeria (voi laittaa kaksikin jos tykkäät makeammasta)


Jos käytät pakastettuja mansikoita, sulata ne ja soseuta sauvasekoittimella. Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, kaada sekaan pilkottu raparperi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kunnes raparperit pehmenevät, tähän menee kymmenisen minuuttia. Kun raparperit ovat pehmenneet, sekoita keitosta vispilällä kunnes pehmeät raparperit hajoavat.

Tee perunajauhosuurus sekoittamalla 4 rkl perunajauhoa ja vesitilkka tasaiseksi liemeksi. Tämä onnistuu hyvin vaikkapa pienessä kannellisessa astiassa: laita vesi ja perunajauho kippoon, kansi päälle ja ravista tasaiseksi. Kaada perunajauholiemi kuumaan kiisselipohjaan tasaisena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiisseli saa pulpahtaa pari kertaa. Kun kiisseli on paksuuntunut, ota kiisseli levyltä ja kaada sekaan mansikkasose. Sekoita vispilällä tasaiseksi kattilan pohjaa myöten. Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vaikka kermavaahdolla höystettynä.

2 kommenttia: