torstai 16. toukokuuta 2013

Sienipiirakka kantarelleista ja pekonista



sienipiirakka



Nyt on hyvä aika inventoida pakastin ja ottaa viime kesän aarteet käyttöön! Meiltä löytyi vielä pari erää paiston jälkeen pakastettuja kantarelleja; yksi minigrip-pussillinen päätyi tänään mukavan ruokaisaan sienipiirakkaan. Pala kantarelli-pekonipiirakkaa ja keko vihersalaattia on ihana lounas! Ja menee tämä mainiosti myös välipalana, iltapalana tai vaikka yöpalana jos menojalkaa on vipattanut. :) Sieniksi tähän piirakkaan sopivat myös kuivatut suppilovahverot ja täytteen kasviksia voi muutenkin muokata makunsa mukaan.

Kantarelli-pekonipiirakka, täyte

  • 150g pakastettuja kantarelleja
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • 1 prk kermaviiliä
  • pala punaista paprikaa
  • 1 kpl pieni sipuli
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • silputtua persiljaa, noin puoli ruukullista
  • pippuria myllystä
  • (juustoraastetta)


Sienipiirakka, taikina

  • 125 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kauraleseitä
  • 3 rkl kylmää vettä
  • (ripaus suolaa)


Sienipiirakka, pohjan valmistus


Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Paloittele voi viipaleiksi tai kuutioiksi kulhoon. Lisää jauhot ja leseet sekä halutessasi hiukan suolaa. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. lisää joukkoon 2-3 ruokalusikallista kylmää vettä ja möyhennä tasaiseksi massaksi. Nyt voit laittaa taikinan jääkaappiin lepäämään tai painella sen jo valmiiksi vuokaan. Vuoaksi sopii piirasvuoka tai rengasvuoka, jota itse tykkään käyttää. Vuoraa rengasvuoan pohja leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille. Laita vuoka viileälle parvekkeelle tai jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Laita vuoka lämmenneeseen uuniin ja esipaista n. 10 minuuttia

Sienipiirakka kantarelleista ja pekonista, täytteen valmistus


Sulata kantarellit, rutistele neste pois. Silppua sipuli ja pekonit, kuutioi paprikan pala. Paista pekoni pannulla, lisää joukkoon sipulisilppu ja kuullota. Lisää joukkoon kantarellit, ripaus pippuria ja timjami. Laita sekaan paprikakuutiot ja silputtu persilja, nosta pannu levyltä, sekoita.  Kaada täytteen joukkoon kermaviili ja kananmunat, sekoita tasaiseksi massaksi. 

Ota esipaistettu piirakkapohja uunista ja kaada täyte piirakan päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta (minä yleensä laitan). Nosta uunin lämpö 175 asteeseen. Paista sienipiirakkaa uunissa noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti