Nyt on hyvä aika inventoida pakastin ja ottaa viime kesän
aarteet käyttöön! Meiltä löytyi vielä pari erää paiston jälkeen pakastettuja
kantarelleja; yksi minigrip-pussillinen päätyi tänään mukavan ruokaisaan
sienipiirakkaan. Pala kantarelli-pekonipiirakkaa ja keko vihersalaattia on
ihana lounas! Ja menee tämä mainiosti myös välipalana, iltapalana tai vaikka
yöpalana jos menojalkaa on vipattanut. :) Sieniksi tähän piirakkaan sopivat myös kuivatut suppilovahverot ja täytteen kasviksia voi muutenkin muokata makunsa mukaan.
Kantarelli-pekonipiirakka, täyte
- 150g pakastettuja kantarelleja
- 140 g pekonia (1 paketti)
- 1 prk kermaviiliä
- pala punaista paprikaa
- 1 kpl pieni sipuli
- 2 kpl kananmunia
- 1 tl kuivattua timjamia
- silputtua persiljaa, noin puoli ruukullista
- pippuria myllystä
- (juustoraastetta)
Sienipiirakka, taikina
- 125 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kauraleseitä
- 3 rkl kylmää vettä
- (ripaus suolaa)
Sienipiirakka, pohjan valmistus
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Paloittele voi
viipaleiksi tai kuutioiksi kulhoon. Lisää jauhot ja leseet sekä halutessasi hiukan
suolaa. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. lisää joukkoon 2-3
ruokalusikallista kylmää vettä ja möyhennä tasaiseksi massaksi. Nyt voit
laittaa taikinan jääkaappiin lepäämään tai painella sen jo valmiiksi vuokaan.
Vuoaksi sopii piirasvuoka tai rengasvuoka, jota itse tykkään käyttää. Vuoraa
rengasvuoan pohja leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja
muutama sentti myös reunoille. Laita vuoka viileälle parvekkeelle tai jääkaappiin
kymmeneksi minuutiksi. Laita vuoka lämmenneeseen uuniin ja esipaista n. 10
minuuttia
Sienipiirakka kantarelleista ja pekonista, täytteen valmistus
Sulata kantarellit, rutistele neste pois. Silppua sipuli ja
pekonit, kuutioi paprikan pala. Paista pekoni pannulla, lisää joukkoon
sipulisilppu ja kuullota. Lisää joukkoon kantarellit, ripaus pippuria ja
timjami. Laita sekaan paprikakuutiot ja silputtu persilja, nosta pannu levyltä,
sekoita. Kaada täytteen joukkoon
kermaviili ja kananmunat, sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota esipaistettu piirakkapohja uunista ja kaada täyte
piirakan päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta (minä yleensä laitan).
Nosta uunin lämpö 175 asteeseen. Paista sienipiirakkaa uunissa noin puoli
tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti