torstai 1. elokuuta 2013

Pehmoinen parsakaalikeitto



Parsakaalia on herkkua, sinihomejuusto on herkkua, ja yhdessä nämä ovat jotain aivan ihanaa! Tässä parsakaalikeitossa on mukana tällä kertaa myös kesäkurpitsaa (sitä laitan tähän aikaan vuodesta ihan jokaisen ruoan joukkoon) sekä perunaa pehmeyttä tuomassa. Maukas sipuli kuuluu asiaan ihan muuten vaan. 

Mausteyrtteinä on tuttua ja aina toimivaa timjamia sekä meiramia. Jälkimmäinen jakaa mielipiteitä ja sen voit hyvin jättää poiskin jos meirami ei makuhermojasi kutkuttele. Balsamico ja hunaja syventävät makuja mukavasti mutta jos epäilyttää tai näitä ei ruokakaapista löydy, keitto on herkkua kyllä ilmankin!


Pehmoinen parsakaalikeitto, resepti

  • 10 dl vettä (noin)
  • 1 kpl kanaliemikuutio
  • 170 g sinihomejuustoa (Aura-paketillinen)
  • 4 kpl  parsakaalinkukintoja (osa voi olla kukkakaaliakin)
  • (1 pieni kesäkurpitsa)
  • 2 kpl perunoita tai perunamuusin jämä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 tl meiramia
  • 2 rkl vaaleaa balsamico-viinietikkaa 
  • 1 rkl hunajaa
  • pippuria myllystä

Pilko kasvikset, laita kattilaan ja kaada päälle kuumaa vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta kanaliemikuutiolla sekä ripauksella meiramia ja timjamia. Kiehuttele kypsiksi, noin kymmenen minuuttia. Lisää sekaan paketillinen Auraa (tai muuta sinihomejuustoa), ruokalusikallinen tai pari vaalea balsamicoa ja ruokalusikallinen hunajaa, ripsuttele sekaan mustapippuria ja soseuta keitto. Lisää kuumaa vettä kunnes rakenne on mielestäsi sopivaa. Sekoita kunnolla, lämmitä - ja herkullinen keitto on valmis!

Oman kasvimaan kaunis ja herkullinen parsakaali :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti